Cinema documental

Bicicleta, cullera, poma

Una pel·lícula de Carles Bosh

Bicicleta cullera poma

La pel·lícula és una aproximació a la malaltia d’Alzheimer que reflexa tant la perspectiva científica com els aspectes humans i emocionals que caracteritzen l’etapa posterior al diagnòstic. Bicileta, Cullera, Poma mostra una història de lluita i esperança. Durant dos anys, un equip ha seguit aquest excepcional pacient en la seva croada contra l’Alzheimer. Amb intel·ligència, sinceritat i bon humor, Maragall es deixa retratar en el seu dia a dia, en les seves visites al metge, amb la seva família i a la fundació contra l’Alzheimer que està impulsant, per aproximar-nos a una problemàtica que afecta 26 milions de persones en tot el món i que únicament podrà frenar-se a través de la investigació científica.

La pel·lícula destina part dels seus beneficis a la lluita contra l’Alzheimer a través de la ‘Fundació Pasqual Maragall Alzheimer Internacional’.

“Enlloc no està escrit que aquesta malaltia hagi de ser invencible”. (Pasqual Maragall)

Una de cada deu persones majors de seixanta anys pateix algun tipus de demència i en sis de cada deu casos l’Alzheimer n’és la causa. L’absència de cura efectiva i el progressiu augment de l’esperança de vida de la població, estan propiciant que aquesta malaltia avanci de manera imparable.

La ‘Fundació Pasqual Maragall’ treballa des de la seva creació el 2008 per a la investigació sobre l’Alzheimer i les malalties neurodegeneratives. Els seus principals objectius són: desenvolupar a Espanya un model d’investigació innovador basat en projectes científics d’alt risc; impulsar el protagonisme del sector privat en l’àmbit de la investigació biomèdica, donar a conèixer la malaltia i impulsar accions de sensibilització i concienciació.

Carles Bosch és cineasta i periodista. Inicià la seva activitat professional com a reporter de la revista ‘Interviu’ per passar, anys després, a treballar a TV3 com un dels principals reporters del programa ‘30 minuts’. Aquí va cobrir alguns dels esdeveniments internacionals més transcendents, com la Primera Guerra del Golf, les guerres de Bòsnia i Kosovo, així com la Revolució Zapatista. Obté un Premi Ondas Internacional pel reportatge Txecoslovàquia: des del cor de la revolta. A continuació roda la sèrie documental Historias del Caribe i l’any 2002 dirigeix la seva primera pel·lícula documental Balseros. La pel·lícula va rebre importants guardons internacionals i va ser nominada a l’OSCAR a la Millor Pel·lícula Documental l’any 2004. L’any 2006 dirigeix Setembres, el seu segon llargmetratge documental, premiat als festivals de Màlaga, Miami i IDFA.
Bicicleta, cullera, poma és el seu tercer llargmetratge documental.

14 d’abril a les 20 h.
Teatre Catalina Valls, Palma

15 d’abril a les 21 h.
Club Pollença, Pollença

4 de maig a les 21 h.
Teatre de Petra

5 de maig a les 21 h.
Sa Congregació, Sa Pobla

Gratuït

Fotos del festival

El Festival Multidisciplinar Alternatilla és una iniciativa de l’Associació Cultural Alternatilla amb la producció de Fona Artists i el patrocini del Govern de les Illes Balears, Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma. Col·laboren els ajuntaments de: Alcúdia, Capdepera, Lloseta, Petra, Sa Pobla, Pollença i Porreres, i el Teatre Principal de Palma, Teatre Xesc Forteza, Teatre Catalina Valls, Teatre Lloseta, Teatre de Capdepera, Auditori de Porreres, Sa Congregació, Noor, Epson i Cofuc.

Endolla-t’hi!