CineMix

Audience play ‘Amerikanuak’

Interacció entre cinema i música

Audience

Els sons d’Audience es mouen entre les estructures més simples fins a les més complexes; assimilat el concepte de rock en el seu sentit més ampli, la banda de Gernika es mou entre dinàmiques impulsades per l’exploració i l’experimentació. El grup format el 1999 ha publicat 4 discs. Audience es mou entre la foscor i la llum, mostra d’això són les cançons que pots trobar des del seu primer Some lovely hands on dry skins fins al seu recent A shake in calm water. A més de la seva solvència a l’estudi, el grup manté la tensió en directe colpejant guitarres, piano, trompeta, saxòfon…

Amerikanuak (Espanya, 2010 / 91 min)

Amerikanuak és una pel·lícula documental documental dirigida per Nacho Reig i Gorka Bilbao que narra la història de diversos immigrants bascs a l’oest americà, concretament a Elko (Nevada), mostrant l’adaptació de la diàspora basca al llunyà oest americà. Una història sobre la nostàlgia, sobre la lluita per una vida decent en un país aliè i sobre sentir-se part d’una comunitat.

La banda sonora composta per Audience conté 19 temes creats de manera exclusiva per posar música al documental, amb una base de blues, rock i folk. Als ja tradicionals, piano, guitarra, violí i steel guitar emprats per Audience, el grup reprèn les bases i programacions, a l’estil de les seves primeres gravacions i recupera l’experimentació dels ritmes tradicionals.

Les arrels de la música americana i la història de persones que van emigrar cercant noves oportunitats, s’entrellacen en un exercici d’estil únic que emfatitzen encara més els passatges musicals sobre els quals s’erigeix.

14 de maig a les 21:30 h.
Teatre Lloseta, Mallorca
Gratuït

Fotos del festival

El Festival Multidisciplinar Alternatilla és una iniciativa de l’Associació Cultural Alternatilla amb la producció de Fona Artists i el patrocini del Govern de les Illes Balears, Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma. Col·laboren els ajuntaments de: Alcúdia, Capdepera, Lloseta, Petra, Sa Pobla, Pollença i Porreres, i el Teatre Principal de Palma, Teatre Xesc Forteza, Teatre Catalina Valls, Teatre Lloseta, Teatre de Capdepera, Auditori de Porreres, Sa Congregació, Noor, Epson i Cofuc.

Endolla-t’hi!