CineMix

NLF3 play ‘¡Que viva México!’

Interacció entre cinema i música

nlf3

NLF3 és un grup instrumental francès, de post-rock jazzístic i experimental, creadors de (Prohibited Records). Abocats a una recerca exhaustiva de nous sons, s’impulsen a partir de l’slowcore, però sumen més preceptes de tots els tipus de ritmes, des del jazz més incorrupte a l’afrobeat de Fela Kuti, i des de la potència de les guitarres a la semàntica moderna dels samples i el cutting-up.

NLF3 són: Nicolas Laureau (teclat, guitarra elèctrica i sintetitzadors), Ludovic Morillon (guitarra, bateria) i Fabrice Laureau (sintetitzadors i baix).

¡Que viva México! (Russia, 1931 / 85 min.)

Que Visqui Mèxic! la pel·lícula que Einsenstein considerava seria la seva obra mestra, però que va romandre durant anys incompleta a causa de les intrigues d’Stalin i els plets amb els productors nord-americans.

Fins que el col·laborador d’Einsenstein, Grigory Aleksandrov, va finalitzar el seu muntatge. Amb aquesta obra el gran director rus realitza un homenatge a la revolució del poble mexicà, a la seva tradició, als seus costums, i al seu caràcter.

Eisenstein és sense cap dubte un dels més influents creadors del cinema modern. El Cuirassat Potemkin i altres obres seves figuren com a números u a la llista de les grans pel·lícules del cinema universal. Passades vuit dècades de l’aventura mexicana del cineasta soviètic, les seves imatges encara conserven el poder i la frescor d’una de les grans obres del cinema mundial.

CANCEL·LAT

6 de maig a les 21:30 h.
Teatre Lloseta, Mallorca
Gratuït

Fotos del festival

El Festival Multidisciplinar Alternatilla és una iniciativa de l’Associació Cultural Alternatilla amb la producció de Fona Artists i el patrocini del Govern de les Illes Balears, Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma. Col·laboren els ajuntaments de: Alcúdia, Capdepera, Lloseta, Petra, Sa Pobla, Pollença i Porreres, i el Teatre Principal de Palma, Teatre Xesc Forteza, Teatre Catalina Valls, Teatre Lloseta, Teatre de Capdepera, Auditori de Porreres, Sa Congregació, Noor, Epson i Cofuc.

Endolla-t’hi!