Teatre/Humor

Leo Bassi: “Utopía”

La rialla com a antídot contra el conformisme

Leo Bassi Utopia

Leo Bassi novament a Mallorca amb Utopia, una obra sobre la pèrdua dels grans somnis, sobre la renúncia de l’esquerra a canviar el món. Utopia sorprèn per la frescor de les seves idees escèniques i sobretot, per la seva postura política sense complexos que anticipa amb claredat l’arribada d’un nou humanisme relativista.

En paraules de Bassi: “La recerca del vertader esperit utòpic em va portar sense remei a la història europea després de 1789. Una impressionant epopeia feta de grans moviments socials, de sorprenents avanços científics i artístics i que acaba tràgicament en la primera guerra mundial. És també un viatge íntim, en el qual aconsegueixo reconnectar-me als orígens circenses de la meva pròpia família, internacionalista i progressista com tota la gent del Circ de llavors… I des dels racons de la memòria un personatge es perfila lluminós i carismàtic , el rei inqüestionable de la Pista, que més que Marx o Fourrier va encarnar per al públic vuitcentista la concreció de totes les Utopies: L’etern Pallasso Blanc.

Auditori d’Alcúdia, Mallorca
2 d’abril a les 21 h.
Preu: 15-18 €

Fotos del festival

El Festival Multidisciplinar Alternatilla és una iniciativa de l’Associació Cultural Alternatilla amb la producció de Fona Artists i el patrocini del Govern de les Illes Balears, Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma. Col·laboren els ajuntaments de: Alcúdia, Capdepera, Lloseta, Petra, Sa Pobla, Pollença i Porreres, i el Teatre Principal de Palma, Teatre Xesc Forteza, Teatre Catalina Valls, Teatre Lloseta, Teatre de Capdepera, Auditori de Porreres, Sa Congregació, Noor, Epson i Cofuc.

Endolla-t’hi!