Lee Ranaldo

Noise recitation

Lee Ranaldo

Noise recitation, el so recitat del soroll, entre la música, la literatura i la imatge en vídeo.

Lee Ranaldo (Nova York, 1956), vocalista, guitarrista, escriptor i artista visual, conegut sobretot per ser un membre cofundador del grup d’avantguarda de Nova York Sonic Youth, pioners del noise rock i una de les bandes més influents del rock alternatiu. Lee Ranaldo presenta al festival Alternatilla una actuació que barreja música, text i vídeo. Acords i veu, guitarra i recitat poètic, imatges i textos. Un nou show que mostra les línies creatives d’aquest artista, més enllà de Sonic Youth.

Lee Ranaldo no s’ha conformat amb compondre o tocar, sinó que també pinta, fa vídeo, escriu… en definitiva, toca gairebé totes les disciplines creatives. D’aquí en surt el resultat sorprenent de les seves posades en escena en solitari. A més de amb Sonic Youth, Ranaldo ha treballat al marge del grup en els terrenys de la música experimental, l’spoken word, la pintura o el vídeo art, i ha publicat diversos llibres. La seva faceta literària està lligada a la tradició poètica beatnik nord-americana, va ser amic d’Allen Ginsberg, va organitzar l’àlbum que Ryko va dedicar a Jack Kerouack. La seva darrera publicació és el llibre Against Refusing (Waterrow Press, 2010). Les seves obres plàstiques han estat exposades a centres com la galeria ‘hayward’ de Londres o el ‘Museu d’Art Contemporani de Sidney’.

Recentment ha estat actuant en grans esdeveniments audiovisuals amb la seva companya i muller Leah Singer, també prepara el seu nou disc en solitari a més d’un altre llibre.

13 de maig a les 21:30 h.
Teatre Lloseta, Mallorca
Preu: 12 €

Comprar entrades »
* Inclòs a l’abonament “Teatre Lloseta”

Fotos del festival

El Festival Multidisciplinar Alternatilla és una iniciativa de l’Associació Cultural Alternatilla amb la producció de Fona Artists i el patrocini del Govern de les Illes Balears, Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma. Col·laboren els ajuntaments de: Alcúdia, Capdepera, Lloseta, Petra, Sa Pobla, Pollença i Porreres, i el Teatre Principal de Palma, Teatre Xesc Forteza, Teatre Catalina Valls, Teatre Lloseta, Teatre de Capdepera, Auditori de Porreres, Sa Congregació, Noor, Epson i Cofuc.

Endolla-t’hi!