Què és Alternatilla?

Música, cinema, fotografia, videoart, teatre, humor, tallers; interacció creativa.

Un corrent de creativitat: corrent altern (at illa). Un festival diferent, amb esperit interdisciplinari. Un projecte de dinamització cultural.
Un aparador de la cultura en totes les seves disciplines.

Una atractiva i diferent opció d’oci, amb propostes a l’entorn de la música, de l’art i de la interculturalitat. Un punt de trobada entre artistes, ciutadans i visitants. Un festival pedagògic i divulgatiu que ofereix tallers de formació i xerrades didàctiques. Un espai on participar, conversar, reflexionar i, sobretot, gaudir de la creació artística.

Un programa on prevaleix la qualitat sobre la comercialitat, els artistes amb qui treballam funcionen sota la premissa de la independència, la llibertat de creació sense imposicions. Un compromís: amb el públic, amb la qualitat, amb la interculturalitat, amb la solidaritat… El 2011 posem l’èmfasi en el compromís ciutadà amb el medi ambient sostenible.

Qui l’organitza?

El festival multidisciplinari Alternatilla és una iniciativa de l’Associació Cultural sense ànim de lucre, Alternatilla, amb la producció de Fonart / Fona Artists.

A Qui va dirigit?

A Alternatilla pretenem oferir una programació rica i variada, dirigida a tots i en especial al públic més inquiet i inconformista, el que es deixa sorprendre i no perd mai la curiositat.

A l’edició del 2011 Alternatilla dedica una atenció especial als més petits de la família amb una programació especialment dirigida als nins.

On es celebra?

Alternatilla té el seu camp d’acció a Mallorca, però no es celebra ni en un sol dia ni en un sol espai, cada activitat d’Alternatilla troba el seu lloc ideal, des de distints teatres, auditoris i sales de l’illa, centres culturals, fins i tot el carrer, que aquest any és l’aparador elegit per presentar l’exposició fotogràfica i el projecte “Solutions”. Palma, Lloseta, Pollença, Sa Pobla, Capdepera, Petra, Porreres.

Quan?

Des de la primera edició, l’any 2005, Alternatilla arriba cada any amb la Primavera, per treure’s de sobre la letargia de l’hivern. Si la primavera la sang altera, Alternatilla arriba disposada a alterar cors i consciències. Aquest any 2011, del 2 d’abril a l’1 de juliol.

Fotos del festival

El Festival Multidisciplinar Alternatilla és una iniciativa de l’Associació Cultural Alternatilla amb la producció de Fona Artists i el patrocini del Govern de les Illes Balears, Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma. Col·laboren els ajuntaments de: Alcúdia, Capdepera, Lloseta, Petra, Sa Pobla, Pollença i Porreres, i el Teatre Principal de Palma, Teatre Xesc Forteza, Teatre Catalina Valls, Teatre Lloseta, Teatre de Capdepera, Auditori de Porreres, Sa Congregació, Noor, Epson i Cofuc.

Endolla-t’hi!