Concert

Josephine Foster & Victor Herrero Band

Presentant en directe 'Anda Jaleo'

Josephine Foster & Victor Herrero Band

La col·lecció de “Cançons Populars Espanyoles” recopilades i harmonitzades per Federico García Lorca va ser censurada en temps de Franco, i avui en dia la música sobreviu encara que d’una manera vaga en el subconscient del poble espanyol.

Inspirats en la contagiosa gravació de les cançons de Lorca i L’Argentinita de 1931, Josephine Foster i el seu company, el músic espanyol Víctor Herrero han arreglat aquesta poètica i rica col·lecció per a la seva nova banda acústica , formada mentre vivien a la serralada de Granada. Anda Jaleo és la seva versió de “Les Cançons”; una celebració visceral de la cançó popular anònima i la seva persistència.

  • Josephine Foster: Cant, ball, castanyoles, arpa i guitarra
  • Víctor Herrero: Guitarra, cant i cors, guitarra portuguesa
  • José Luis Herrero: Baix, cors, guitarra, guitarra portuguesa
  • José Luis Rico: Tambor “rociero”, canya “rociera”, percussions

Josephine Foster és una cantant i compositora de Colorado (USA) reconeguda per la seva enigmàtica veu, per la magnètica natura dels seus concerts, i per les nombroses aclamacions de la crítica especialitzada. La seva música ho evoca tot, des de l’òpera al Tin Pan Alley, o el folk que Griel Marcus anomena “the old weird Amèrica”.

Victor Herrero. Iniciat en la música ja a la seva infància a l’escolania del Valle de los Caídos. En aquesta abadia els monjos benedictins van ensenyar a Víctor Herrero el cant gregorià i la música mossàrab. En la seva adolescència Víctor lidera la banda de rock psicodèlic “Cicely”. Després d’aquest període editarà a Espanya el seu primer àlbum en solitari “Connotacions per a Piano” (Factoría Autor, 2006). Al 2009 el segell anglès “Bo’Weavil Recordings” publica el seu segon àlbum en solitari “Anacoreta”.

Teatre Xesc Forteza, Palma
19 d’abril a les 21 h.
Preu: 12 €

Venda d’entrades:

  • Punt d’Informació del Centre Històric (c/ Almudaina 9A. De 9,30 a 13,30 h)
  • Mar i Terra, Espai de Cultura (c/ Sant Magi 89. De 17 a 21 h. i dissabtes de 10 a 13 h)
  • Taquilla del Teatre Xesc Forteza (1 hora abans de començar)

Fotos del festival

El Festival Multidisciplinar Alternatilla és una iniciativa de l’Associació Cultural Alternatilla amb la producció de Fona Artists i el patrocini del Govern de les Illes Balears, Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma. Col·laboren els ajuntaments de: Alcúdia, Capdepera, Lloseta, Petra, Sa Pobla, Pollença i Porreres, i el Teatre Principal de Palma, Teatre Xesc Forteza, Teatre Catalina Valls, Teatre Lloseta, Teatre de Capdepera, Auditori de Porreres, Sa Congregació, Noor, Epson i Cofuc.

Endolla-t’hi!